Predstavljanje knjige „Opipljiv san” Nade Pomper

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima u suradnji s Gradskim muzejom i Narodnim sveučilištem u Križevcima organizirao je 18. prosinca 1992. u maloj dvorani Hrvatskoga doma predstavljanje knjige „Opipljiv san” Nade Pomper i izložbu slika i grafika akademskog slikara Stjepana Pompera. U glazbenom dijelu programa nastupio je tamburaški orkestar glazbene škole i vokalno-instrumentalni sastav Bube.

Susretu su bili nazočni dr. Vladimir Sokolić sa suprugom, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu koji je također djelić svojega života proveo u Križevcima, zatim književnik Dubravko Horvatić, inače potpredsjednik glavnoga odbora Matice hrvatske u Zagrebu, Anto Jeličić, predsjednik Hrvatskog obiteljskog kola iz Münchena, dr. Ivan Đurašin iz uredništva časopisa Pleter, dr. Ljubica Ivezić iz Ogranka MH iz Pule, predstavnici Ogranka MH iz Kutine, pjesnik Mile Maslać i drugi.

O književnosti u hrvatskoj dijaspori, kojoj pripadaju i pjesme Nade Pomper, nadahnuto je govorio Dubravko Horvatić. O slikama i slikarstvu Stjepana Pompera govorio je Zoran Homen, kustos križevačkoga muzeja.