Glavna skupština

skupstina-2000Glavna skupština Matice hrvatske održana je 10. lipnja 2000. u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu. Sjednici su predsjedavali predsjednik Josip Bratulić, potpredsjednici Vlaho Bogišić, Nedjeljko Fabrio i Stjepan Sučić, glavni tajnik Stjepan Damjanović i gospodarski tajnik Niko Vidović.

Nakon izvješća održani su izbori za upravo Matice hrvatske. Za predsjednika u dvogodišnjem mandatu ponovno je izabran Josip Bratulić, za potpredsjednike izabrani su Stjepan Sučić, Vlaho Bogišići Nedjeljko Fabrio. Iako je jedina koja je na samoj sjednici kandidirana za neku dužnost, Renata Husinec nije izabrana na mjesto potpredsjednika. Za glavnoga tajnika ponovno je izabran Stjepan Damjanović, a za gospodarskoga tajnika Vedran Šošić.

Novih trinaest članova Upravnoga odbora, osim članova Predsjedništva, jesu: Stjepan Babić, Zvonimir Bartolić, Vlaho Benković, Miroslav Bertoša, Branimir Donat, Miljenko Foretić, Jelena Hekman, Renata Husinec, Tonko Maroević, Boris Maruna, Ive Mažuran, Ivo Pranjković i Josip Vrbošić. Izabrani su i novi predstavnici udruga iz Čitluka, Našica, Poreča, Siska i Šibenika kao i predstavnici Odjela za filozofiju i Odjela za film. Novim članovima Časnoga suda postali su Nada Dalipagić, Ante Fuštar, Ivo Gabrić, Marijana Kolundžić i Lav Znidarčić. Milanu Gliboti nije uspjelo postati članom Časnoga suda. Svi predloženi članovi Nadzornoga odbora ponovno su izabrani: Mato Artuković, Vesna Burić, Slavko Fijačko, Ratko Krstičević i Ivan Paštar.

Tekst u Vijencu
Tekst u Reviji Večernjeg lista
Tekst u Vjesniku
Tekst u Jutarnjem listu
Komentar u Jutarnjem listu
Vijenac, tekst o prvoj sjednici nove Uprave MH

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s