Gimnazijalci iz Wuppertala opet u Križevcima

wuppertal 3Na poziv križevačkoga Ogranka Matice hrvatske, od 25. svibnja do 1. lipnja 2005. u Križevcima i Zagrebu boravilo je četrdesetak članova školskog orkestra Gimnazije Siegesstrasse iz njemačkog grada Wuppertala. Ovo je njihov drugi posjet Križevcima.

U četvrtak 26. svibnja u velikoj dvorani Hrvatskoga doma pod ravnanjem maestra Paula Breidensteina orkestar je održao koncert, na kojem su se mogla čuti djela Händela, Mozarta, Straussa, Wagnera, Piazolle, Dvoržaka, Čajkovskog, Paganinija i Kreislera. Uz orkestar pjevao je tenor Robert Alaimo di Loro.

Pokrovitelji koncerta bili su njemački veleposlanik u Zagrebu Jürgen A. R. Staks te hrvatsko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Uime Matice hrvatske goste je pozdravila predsjednica križevačkog Ogranka Renata Husinec.

Sljedećeg dana, 27. svibnja, članove orkestra, njihove pratitelje i njemačkog veleposlanika primio je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Orkestar je proteklih godina dva puta nastupio u Hrvatskoj, i to u Zagrebu, Osijeku, Orahovici i Križevcima. Publika je na svakom koncertu s velikim oduševljenjem primila nastup orkestra. Ovogodišnji koncert u Križevcima jedan je od glavnih ovogodišnjih nastupa ovog njemačkog orkestra u inozemstvu.

Pozivnica
Program koncerta

Tekst u Večernjem listu
Tekst u Jutarnjem listu
Tekst u Podravskom listu
Tekst u Vijencu

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s