150. obljetnica rođenja Frana Gundruma Oriovčanina

gundrum 10 webPovodom 150. godišnjice rođenja Frana Gundruma Oriovčanina u Križevcima je u ponedjeljak 9. listopada 2006. na zgradi nekadašnje gradske bolnice otkrivena spomen-ploča ovom liječniku, piscu i zdravstvenom prosvjetitelju. Također su u križevačkom poštanskom uredu bili u upotrebi prigodni poštanski žig i koverta s Gundrumovim likom.

Spomen-ploču Franu Gundrumu podigli su Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, Hrvatski liječnički zbor i Grad Križevci, a u njihovo su ime govorili predsjednica Ogranka MH Renata Husinec, gradonačelnik Branko Hrg, predsjednica koprivničkog ogranka Hrvatskog liječničkog zbora Sanja Švarc-Janjanin i potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan SučićPloču je s gradonačelnikom Hrgom otkrio Franjo Husinec, liječnik i autor monografije o Franu Gundrumu. Prigodnu svečanost upotpunio je i nastup Gradskog puhačkog orkestra Križevci.

Također, povodom obljetnice, ali i uz Svjetski dan pošte (9. listopada) i Dan hrvatske pošte (10. listopada), u križevačkoj poslovnici Hrvatske pošte bili su u upotrebi prigodni poštanski žig i koverta s likom Frana Gundruma Oriovčanina.

Tekst ploče

Plakat – pošta
Plakat – otkrivanje ploče

Tekst na krizevci.info
Tekst u Jutarnjem listu
Tekst u Večernjem listu
Tekst u Vjesniku
Tekst u Vijencu
Tekst u Križevačkim novinama

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s