Dvije tribine i književna večer za rođendan gradu

dan gradaU povodu Dana grada Križevaca Ogranak Matice hrvatske u Križevcima organizirao je tri kulturna događaja: tribina Kako prehraniti Hrvatsku?, tribina Mediji i/ili ljudsko dostojanstvo te književna večer s Julienne Eden Bušić. Također, na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, na prijedlog Ogranka, tajniku Ogranka Josipu Trbusu dodijeljena je Plaketa Grada Križevaca.

Uvodno sve prisutne koji su se okupili na tribini Kako prehraniti Hrvatsku? u velikoj vijećnici Grada u četvrtak 11. travnja 2013. pozdravila je predsjednica Ogranka Matice u Križevcima mr. sc. Renata Husinec koja je istaknula važnost da vlastita zemlja prehranjuje svoje stanovnike. Na pitanja o proizvodnji vlastite hrane te načinu na koji se mogu prehraniti građani Hrvatske govorili su mr. sc. Branko Salaj, makroekonomist te agronomi: dr. sc. Miljenko Ernoić, mr. sc. Miroslav Kovač i dr. sc. Dragutin Vincek.

U ponedjeljak 22. travnja 2013. održan je okrugli stol Mediji i/ili ljudsko dostojanstvo, na kojem su govorili komunikolozi dr. sc. Jelena Jurišić i dr. sc. Danijel Labaš s Hrvatskih studija te dr. sc. Igor Kanižaj sa Studija novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, uz moderiranje mr. sc. Renate Husinec.

U Maloj dvorani Hrvatskoga doma Križevčani su se u četvrtak 25. travnja 2013. družili s Julienne Eden Buš, autoricom romana Ljubavnici i luđaci, Živa glava i Tvoja krv i moja. Govorili su i dr. sc. Damir Pešorda s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i urednik Josip Đerek, dok je tekstove čitala Magdalena Mežnarić, učenica Srednje gospodarske škole u Križevcima.

 

Pozivnica – Kako prehraniti Hrvatsku
Pozivnica – Mediji i ljudsko dostojanstvo
Pozivnica – književna večer – Bušić

Životopisi predavača – Kako prehraniti Hrvatsku

Tekst u Vijencu o tribini o medijima

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s