Fotoizložba „Kamerom u sedlu”

kamerom u sedluU četvrtak 1. kolovoza 2013. otvorena je u restoranu Vojarna fotoizložba s projekcijom „Kamerom u sedlu”. Izložbu su organizirali Ogranak Matice hrvatske Križevci i Ogranak Matice hrvatske Kutina uz 75. obljetnicu rođenja kutinskog snimatelja Ivana Pavlovića Ripa (1938. – 2011.).

Na izložbi su govorili predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec i predsjednik kutinskog ogranka Dragutin Pasarić, a uime Grada Križevaca prisutan je bio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

Postavljena izložba s projekcijom prigodno je sjećanje, kako u predgovoru ističe Dragutin Pasarić, „na Ripovu sljubljenost s kamerom u mnogim životnim okolnostima njegove Kutine pa tako i Domovinskog rata – sve do pokretanja vlastite amaterske televizije.”

Izložba sličnog sadržaja bit će postavljena i u kutinskoj Knjižnici i čitaonici.

Izložba je uvod u Konjanički maratona arapskih konja, koji se neprekinuto održava od 1997. godine. Ovogodišnji, 17. po redu, posvećen je preminulom snimatelju Ivanu Pavloviću Ripu i topnicima Domovinskog rata brigadira Željka Topolovca, a održava se povodom Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Poziv
Poziv 2

Priopćenje medijima Udruge uzgajivača arapskih konja  „Moslavina” Voloder

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s