Uz blagdanski program obilježen božićni susret s prijateljima i suradnicima MH

Uz blagdansku liriku i glazbeni program održan je 20. prosinca 2022. božićni susret s prijateljima, suradnicima i podupirateljima Matice hrvatske. Predsjednik Miro Gavran uputio je čestitku povodom nadolazećih blagdana i zahvale svim matičarkama i matičarima koji su svojim radom i aktivnostima i ove godine doprinijeli radu Matice hrvatske postavivši je kao čvrsti oslonac hrvatskom narodu.

„Neka svim matičarima i prijateljima Matice hrvatske u ovim predbožićnim danima ideja praštanja i milosrđa bude vodiljom u ophođenju u obitelji i na poslu te u odnosima prema bližnjima. Doista nema ničeg ljepšeg od spoznaje da smo svojim životom i radom pridonijeli boljitku obitelji, svoga zavičaja i domovine. Nastojat ćemo i u godini koja je pred nama ostati čuvarima naše tradicije i uspješnim kreatorima sutrašnjice”, izjavio je predsjednik MH Gavran.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Monika Leskovar (violončelo), Martina Filjak (glasovir) i Ansambl flauta Glazbenog odjela Osnovne škole „Mato Lovrak” iz Nove Gradiške, a stihove božićne lirike govorili su dramski umjetnici Joško Ševo i Anja Šovagović Despot.