Božićni koncert Hrvatskog sakralnog trija

bozicni-trio-6U organizaciji Matice hrvatske Križevci održan je u petak, 22. prosinca 2000. božićni koncert Hrvatskog sakralnog trija, koji čine Klasja Modrušan (sopran), Kristina Beck-Kukavčić (mezzosopran) i Jasna Šumak-Picek (orgulje).

 

 

O TRIJU

Hrvatski sakralni tri osnovan je 1993. godine, a čine ga Branka Cvetković, Kristina Beck-Kukavčić i Jasna Šumak-Picek. Trio je nastao s ciljem približavanja puka duhovnim glazbenim vrijednostima izvedbama djela sakralne glazbene baštine. Snimio je uskrsne pučke pjesme za HRT. Posebnu pozornost daju hrvatskim sakralnim skladateljima. Trio nastupa u zemlji i inozemstvu posvećujući posebnu pozornost izvedbama djela hrvatskih skladatelja, a neki su im posvetili skladbe.

Jasna Šumek Picek

Srednju glazbenu školu V. Lisinski s glavnim predmetom klavir završava u razredu skladateljice Ivane Lang. Upisuje orgulje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Vlaste Hranilović, a završava studij u klasi Žarka Dropulića. Usavršava se u Grazu (Christopher Krummacher). Nastupala u zemlji i inozemstvu. Radi kao profesor u Glazbenoj  školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Klasja Modrušan

Diplomirala je violončelo kod prof. Ksenije Janković i solo pjevanje kod prof.  Zdenke Žabčić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Stalna članica Simfonijskog orkestra HRT-a. Bilježi brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kristina Beck-Kukavčić

Diplomirala na Muzičkoj akademiji u Ljubljani u klasi prof. E. Novšak-Houška. Magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović. Bila je solistica u Rijeci i Osijeku. Nastupala u zemlji i inozemstvu. Radi kao profesor u Glazbenoj  školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Plakat
Program

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s