Otvorena izložba slika Zorana Homena

homen plakatU izložbenom salonu Ogranka Matice hrvatske Križevci 4. lipnja 2003. otvorena je samostalna izložba slika pod naslovom Veličina nije važna, slikara i arheologa prof. Zorana Homena, ravnatelja križevačkoga Gradskoga muzeja. Svojim se sugrađanima i gostima 36. turističke priredbe Križevačko veliko spravišče autor predstavio sa četrdeset i dva rada u rasponu od akvarela do ulja na platnu, a po motivima od mrtvih priroda do portreta i pejzaža. O Homenovu slikarskom opusu na otvaranju (njegove dvanaeste samostalne) izložbe govorio je Marijan Špoljar, cijenjeni povjesničar umjetnosti iz Koprivnice.

Zoran Homen jedan je od istaknutijih članova Križevačkoga likovnoga kruga, koji je početkom osamdesetih izlagao na Zagrebačkom salonu i tada je, po ocjeni Igora Zidića, bio jedan od petorice najboljih autora koji su izlagali na toj eminentnoj izložbi.   Homen, koji je u posljednje vrijeme zaokupljen sakralnim slikarstvom, autor je službenoga portreta Ivana Merza, kojega će Papa Ivan Pavao II. uskoro beatificirati.

Za vrijeme trajanja Spravišča u prostorijama Ogranka MH bit će otvoren i sajam knjiga. Knjige u izdanju Ogranka mogle su se nabaviti po sniženim cijenama.

Pozivnica
Katalog

Letak – Spravišče

Tekst u Vijencu
Tekst u Glasu Podravine i Prigorja

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s