Koncert Ivana Bratoša

U organizaciji Visokog gospodarskog učilišta Križevci i Ogranka Matice hrvatske Križevci održan je 19. studenog 2003. koncert pijanista Ivana Bratoša, treći koncert u sezoni 2003. Na programu su bila djela L. van Beethovena, F. Chopina, I. Kiš i C. Debussyja.

Program

 

O UMJETNIKU

Ivan Bratoš rođen je 1979. godine u Splitu, gdje je završio jezičnu gimnaziju i glazbenu školu u klasi prof. Ivane Oreb. Godine 1997. upisao je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Đure Tikvice, gdje je s odličnim uspjehom diplomirao 2002. Trenutno je na poslijediplomskom studiju u Zagrebu, gdje surađuje s prof. Lovrom Pogorelićem.

Tijekom školovanja osvojio je tri prve nagrade na hrvatskim državnim natjecanjima u Zagrebu 1993., Varaždinu 1995. i u Sisku 1997. Dobitnik je nagrade za najboljeg umjetničkog suradnika na Tribini mladih umjetnika „Darko Lukić” za koncert s Lidijom Ljubičić u maloj dvorani Lisinski u sezoni 2002./2003.

Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Anatolija Katza, Viktora Meržanova, Davida Livelya, Arba Valdme, te na Warsaw Piano Workshop 2003. kod vodećih poljskih klavirskih pedagoga Andrzeja Artykiewicza, Pawela Skrzypeka i Czeslawa Stanczyka.

Nastupao je u zemlji i inozemstvu, a intenzivno se bavi komornom glazbom, te korepeticijom pjevača, flauta i klarineta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s