Predstavljena antologija Kajkavska lirika Moslavine

Moslavacka lirika web 1Ogranak Matice hrvatske u Križevcima priredio je 14. siječnja 2010. spomen na znamenite osobe 19. stoljeća, a vezane uz taj grad – Antuna Nemčića i Ljudevita Vukotinovića. Gost, s predstavljanjem antologije Kajkavska lirika Moslavine, bio je Ogranak Matice hrvatske u Kutini. S razlogom, jer kako je podsjetila je Renata Husinec, predsjednica križevačkog ogranka, spomenuti su prije dolaska u taj kraj stvorili zapažena književna i druga djela u Moslavini. Pred brojnom publikom u Hrvatskom domu vlastite kajkavske stihove govorili su Katarina Brkić, Božica Brkan i Dragutin Pasarić.

Stihove Nade Pomper Gulija glazbeno je interpretirala mezzosopranistica Kristina Beck Kukavčić uz glasovirsku pratnju Ivana Pernickog. Na vrijednost knjige u kojoj su i stihovi Mije Stuparića te Višnje Sever upozorili su književnik Đuro Vidmarović i urednik antologije Dražen Kovačević. U završnici programa nastupio je Komorni sastav tambura križevačke Glazbene škole Alberta Štrige pod vodstvom Matije Fortune.

Članovi ogranaka s potpredsjednikom Matice hrvatske Stjepanom Sučićem položili su vijenac na grob Antuna Nemčića i razgledali iznimno vrijednu knjižnicu u katedrali grkokatoličke biskupije.

 

Pozivnica

Tekst iz Križevačkog vjesnika
Tekst u Vijencu

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s