Polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske u posjetu Križevcima

Komunikološka škola MH u KŽ 2012 web 5U nedjelju 21. listopada 2012. križevačko Visoko gospodarsko učilište posjetili su polaznici Komunikološke škole Matice hrvatske, što su je pod naslovom Mediji i nasilje od 15. do 21. listopada zajednički organizirali Matica hrvatska, Fakultet političkih znanosti i Hrvatski studiji.

Cjelodnevni posjet Križevcima bio je završni dio programa ovogodišnje Škole u kojemu je sudjelovalo 12 najboljih studenata  i skupina njihovih profesora iz Zagreba. Domaćin polaznicima bio je križevački Ogranak Matice hrvatske, a s bogatom kulturno povijesnom baštinom studente i profesore upoznali su Zoran Homen, ravnatelj  Gradskoga muzeja, Renata Husinec, predsjednica križevačkoga Ogranka i Franjo Husinec, član Časnog suda MH.

Studenti i profesori obišli su Gradski muzej, crkvu Sv. Križa, Visoko gospodarsko učilište, grkokatoličku katedralu Presvetoga Trojstva, biskupski dvor s vrijednom knjižnicom, Glogovnicu i crkvicu sv. Andrije u Kamešnici. Posjet je završio u Planinarskom domu na Kalniku, gdje su profesori  dr. sc. Danijel Lab i dr. sc. Igor Kanižaj te tajnica Komunikološke škole Klara Čičin-Šain studentima podijelili svjedodžbe, a Renata Husinec je svakom sudioniku za uspomenu na posjet Križevcima darovala knjigu Križevačka književna slava.

Komunikološka škola Matice hrvatske jednom godišnje najboljim studentima komunikologije i novinarstva pruža jedinstveno izvanfakultetsko multidisciplinarno stručno usavršavanje. Nositelji programa ugledni su hrvatski znanstvenici, stručnjaci i medijski djelatnici koji buduće nositelje hrvatskoga medijskog života dodatno osposobljavaju za obavljanje najodgovornijih zadaća u hrvatskom medijskom i komunikacijskom prostoru kao dijelu svjetskoga medijskoga prostora.

 

O PROJEKTU

Projekt je pokrenut 2008. godine s namjerom da se studentima ponudi dodatno izvannastavno stručno usavršavanje na području medija, a svake godine Matica hrvatska nastoji najboljim studentima novinarstva i komunikologije s hrvatskih sveučilišta pružiti mogućnost kvalitetne kulturno-medijske naobrazbe. Važno je napomenuti kako je Komunikološka škola jedinstveni zajednički projekt ovog tipa za studente Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti. Projekt Komunikološke škole prvi je takav u Hrvatskoj, sa željom da postane platforma koju će zainteresirane države moći preuzeti i provoditi u svojoj zajednici. Osim studenata, predavači također imaju priliku saslušati kolege stručnjake i razmijeniti s njima iskustva koja im koriste, a već ove godine pokazala se potreba da Škola bude mjesto gdje će se jednom godišnje sastajati svjetska stručna elita s ovog i srodnih područja te analitički pristupati aktualnim problemima.

Nositelj projekta je Odjel za medije Matice hrvatske.

Organizacijski odbor: Stjepan Damjanović, predsjednik MH; Zorislav Lukić, glavni tajnik MH; Branko Lovrić, pročelnik Odjela za medije MH; prof. dr. sc. Danijel Labaš (Hrvatski studiji); doc. dr. sc. Igor Kanižaj (Fakultet političkih znanosti); Leali Osmančević, tajnica Komunikološke škole

www.facebook.com/komunikoloska.skola

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s