Izborna skupština

skupstina 2015

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima održao je u srijedu, 16. rujna 2015. u Multimedijskom  kulturnom centru Izbornu skupštinu.

Skupštinu  je otvorila predsjednica Ogranka Renata Husinec pozdravivši prisutne i zahvalivši svim članovima i gostima na dolasku.

Stjepan Sučić potpredsjednik Matice hrvatske, u svom je govoru istaknuo važnost djelovanja Ogranka u Križevcima koji je osnovan prije 50 godina, u teškim vremenima i sličnim okolnostima koje su i danas te rekao dok su se drugi izgubili na tom putu, Matica je i dalje stup kulturnog, umjetničkog i znanstvenog djelovanja kako u Križevcima tako i u drugim gradovima.

U ime Grada, čestitke na uspješnom radu, uputio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović istaknuvši kako mu je drago da je ovoj Matici još uvijek prisutna iskra, koju i dalje trebaju njegovati kroz nove članove koji u Maticu dolaze, ali i zadržavajući starije i iskusne članove, cijeneći njihovo iskustvo.

Na Skupštini su podnesena i Izvješća o radu i poslovanju, a usvojena su i nova Pravila OMH u Križevcima, što je bilo potrebno zbog usklađenja sa zakonom. U idućem mandatu, Ogranak Matice će voditi predsjednica Renata Husinec koja je i do sada obavljala tu dužnost. U predsjedništvu Matice još su Stjepan Palijan kao potpredsjednik, Josip Trbus kao tajnik te Franjo Husinec, Marijana Ivanek Martinčić, Vesna JelićLijerka Končurat, Iva Rupčić i Danijela Zagorec kao članovi, dok su u nadzornom odboru Sanja Petranović, Željko Štubelj i Martina Valec-Rebić.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s