Obilježena 25. godišnjica obnovljenoga rada našega ogranka

25_obljetnica 1

Križevački ogranak Matice hrvatske obilježio je 27. studenoga u Osnovnoj školi „Grigor Vitez” u Žabnu 25. godišnjicu svoga obnovljenoga rada. 

Ogranak Matice hrvatske Križevci osnovan je 1965., a za Hrvatskog proljeća 1971. i središnjica i ogranci prisilno prestaju s radom. Uspostavom suverene Republike Hrvatske Matica ponovno počinje sa svojim djelovanjem, što se u Križevcima dogodilo 27. studenoga 1990.

U prigodi obilježavanja srebrnoga jubileja predsjednica Ogranka Renata Husinec, uz pomoć supruga Franje Husinca, predstavila je uz pomoć supruga Franje Husinca, djelovanje Matice hrvatske s posebnim naglaskom na križevački ogranak u proteklih 25 godina. Ogranak je u tome razdoblju izdao 57 publikacija i organizirao 513 različitih manifestacija (koncerti, tribine, promocije knjiga i kalendara, nastupi u domovini i inozemstvu…).

Na početku večeri nazočne je pozdravila Nevenka Bajsić, ravnateljica Osnovne škole „Grigor Vitez”, a školski knjižničar Jerko Barišić, koji je organizirao gostovanje, uveo je u program večeri. Glazbeni doprinos dao je na harmonici Roko Bošnjak, učenik 6. c razreda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s