Započeo Glazbeni ciklus Matice hrvatske

trio unlimited1Po uzoru na slične visokovrijedne koncertne događaje pod okriljem Matice hrvatske diljem zemlje, Ogranak MH u Križevcima započeo je s Glazbenim ciklusom klasične glazbe. Prvi koncert u ovogodišnjem ciklusu održan je u ponedjeljak 26. travnja 2010. u Koncertnoj dvorani glazbene škole, a nastupio je Trio Unlimited u sastavu: David Horvatić – klarinet, Dora Kuzmin – violončelo i Nadia Varga – klavir. Na repertoaru su bile skladbe romantičkih skladatelja M. Glinke, M. Brucha te L. van Beethovena.

Pokrovitelji koncerta bili su Grad Križevci, Groš d. o. o., a medijski pokrovitelji Radio Križevci, portali krizevci.info i krizevci.hr.

U sklopu tog programa u Križevcima će gostovati akademski obrazovani umjetnici iz Hrvatske i svijeta na ukupno četiri koncerta na različitim, zanimljivim koncertnim prostorima: koncertna dvorana Glazbene škole Alberta Štrige, crkva sv. Križa i grkokatolička katedrala. Umjetnička voditeljica ciklusa je akademska glazbenica Zlata Životić.

 

O SASTAVU

Trio Unlimited je utemeljen 2008. od afirmiranih glazbenika koji su željeli proširiti svoju umjetničku djelatnost na područje komorne glazbe. Ti su se mladi glazbenici već dokazali kao solisti ili orkestralni svirači; klarinetist David Horvatić je, osim što je nastupao s eminentnim hrvatskim orkestrima, dobitnik Rektorove nagrade, trenutno je zaposlen u Simfonijskom puhačkom orkestru HV-a kao koncert-majstor. Čelistica Dora Kuzmin nakon studija na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji završila je postdiplomski studij u Švicarskoj. Dobitnica je mnogih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, usavršavala se kod priznatih stručnjaka, njeguje solističke nastupe, a trenutno je zaposlenica Zagrebačke filharmonije i članica ansambla Ad libitum ZF. Klaviristica Nadia Varga magistrirala je u Grazu, usavršavala se kod mnogih istaknutih pedagoga, a nastupa diljem Hrvatske i u inozemstvu.

Pozivnica
Program

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s