Koncert orkestra gimnazije Siegesstrasse

gimnazija 4Drugi koncert Glazbenoga ciklusa Ogranka Matice hrvatske u Križevcima održan je 4. lipnja 2010. u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice. Nastupio je simfonijski orkestar gimnazije Siegesstrasse iz Wuppertala (Njemačka) pod vodstvom dirigenta Paula Breidensteina.

Na repertoaru su bile skladbe Forda, Clarka, Elfmana, Graya, Stonea, Denze, Wolksweisea, Di Capue i obrade klasičnih djela: Verdijev Trijumfalni marš iz opere Aida, teme iz Capriccio Italien Čajkovskoga te Beethovenov finale Pete simfonije.

Školski orkestar gimnazije Siegesstrasse iz Wuppertala, koji čine učenici od 14 do 20 godina, već četrdesetak godina izvodi klasičnu i modernu simfonijsku glazbu. Imali su nekoliko koncertnih turneja (Francuska, Hrvatska), a muziciraju i u svom gradu za određene prigode. Zanimljivo je da ti svirači nisu glazbeno obrazovani, nego glazbena iskustva stječu isključivo na probama orkestra ili na tečajevima za pojedini instrument. Usprkos tomu, odlikuje ih velika srdačnost koju su pokazali na križevačkom koncertu, a dirigent je odabrao zanimljiv program koji je publika jako dobro prihvatila.

Pokrovitelji koncerta bili su križevački vladika mons. Nikola Kekić, a medijski pokrovitelji Radio Križevci, portali krizevci.info i krizevci.hr.

 

Program

Tekst iz Križevačkog vjesnika
Tekst iz Vijenca

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s