Ansambl Acoustic Project u Križevcima

acoustic projectU četvrtak 7. travnja 2011. u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige održan je koncert ansambla Acoustic Project. Ansambl je osnovao kontrabasist i skladatelj Dubravko Palanović zajedno s kolegama i prijateljima, većinom članovima Zagrebačke filharmonije, a svojom je programskom koncepcijom ansambl usmjeren na širok spektar stilova glazbe 20. i 21. stoljeća, u rasponu od klasike do jazza, kao i moderne glazbe do avangarde.

Koncert organizira Ogranak Matice hrvatske u Križevcima uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Grada Križevaca te Koprivničko-križevačka županije te medijsko pokroviteljstvo Radija Križevci te portala krizevci.info i krizevci.hr.

Plakat

 

O ANSAMBLU

Ansambl je počeo djelovati 2008. i od  tada su održali brojne koncerte u Zagrebu i diljem Hrvatske nastupivši na vodećim festivalima u zemlji, pritom ugostivši brojne ugledne klasične i jazz glazbenike poput N. Frangeša, E. Stanića, M. Mavrina, R. Luquea, M. Kuhar-Šošu ostvarivši s njima vrlo uspješne i raznovrsne programe.

Godine 2012. Ansambl izdaje svoj prvi nosač zvuka u Moriss Studiju s producentskim timom  M. Vidovića u izdanju Aquarius Recordsa te  snima spot za skladbu Sous le ciel de Paris u režiji D. Drinovca.

Ansambl čine:
Dani Bošnjak, flauta
Branko Mihanović, oboa
Mario Čopor, klavir
Ivana Cvetkovski, bajan
Marko Mihajlović, vibrafon
Stanislav Muškinja, bubnjevi
Martina Sačer, violina
Josip Novosel, violina
Aleksandar Jakopanec, viola
Jasen Chelfi, violončelo
Dubravko Palanović, kontrabas

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s