Liječnici posjetili Križevce

liječnici u kž 4Članovi koprivničke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, Đurđevca, Ludbrega, ali i Križevaca, prvi su put organizirano posjetili Križevce 5. studenog 2011. i bili gosti križevačkog Ogranka. Matice hrvatske. Posjetili su značajnije križevačke sakralne objekte, kao i one u bližoj okolici.

Skupinu od oko 35 liječnika na čelu s predsjednikom dr. Draženom Sačerom dočekali su Franjo Husinec, član Upravnog odbora koprivničke Podružnice HKLD-a i Renata Husinec, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima.

O povijesti Križevaca i izložbi Povijest cehova u Križevcima u Gradskoj galeriji govorio im je Ozren Blagec, kustos Gradskog muzeja. Također ih je proveo crkvom Svetog Križa. Posjetili su i Visoko gospodarsko učilište gdje ih je pozdravio i prigodno darivao dekan dr. sc. Andrija Špoljar. Predavanje o 150. obljetnici rada Učilišta, osnovanog 1860. pod nazivom Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište i o njegovoj sadašnjoj ulozi u hrvatskom visokoškolskom prostoru održala je bivša prodekanica za nastavu mr. sc. Renata Husinec. Posjet grkokatoličkoj katedrali Presvetoga Trojstva i biskupijskoj knjižnici ostavio je na posjetitelje osobit dojam. O povijesti katedrale govorile su časna sestra Zinovija Danica Kolić i mr. sc. Renata Husinec.

Nakon grkokatoličke katedrale uslijedio je posjet Glogovnici i crkvi Uznesenja Bl. Djevice Marije na nebo gdje ih je dočekao župnik vlč. Ivan Črnek. O zanimljivoj povijesti ovog kraja i povijesti crkve govorila je mr. sc. Renata Husinec. Na kraju su posjetili stari grad Kalnik.

Opširnije ovdje

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s