Liječnici posjetili Križevce

liječnici u kž 4Članovi koprivničke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, Đurđevca, Ludbrega, ali i Križevaca, prvi su put organizirano posjetili Križevce 5. studenog 2011. i bili gosti križevačkog Ogranka. Matice hrvatske. Posjetili su značajnije križevačke sakralne objekte, kao i one u bližoj okolici.

Skupinu od oko 35 liječnika na čelu s predsjednikom dr. Draženom Sačerom dočekali su Franjo Husinec, član Upravnog odbora koprivničke Podružnice HKLD-a i Renata Husinec, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima.

O povijesti Križevaca i izložbi Povijest cehova u Križevcima u Gradskoj galeriji govorio im je Ozren Blagec, kustos Gradskog muzeja. Također ih je proveo crkvom Svetog Križa. Posjetili su i Visoko gospodarsko učilište gdje ih je pozdravio i prigodno darivao dekan dr. sc. Andrija Špoljar. Predavanje o 150. obljetnici rada Učilišta, osnovanog 1860. pod nazivom Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište i o njegovoj sadašnjoj ulozi u hrvatskom visokoškolskom prostoru održala je bivša prodekanica za nastavu mr. sc. Renata Husinec. Posjet grkokatoličkoj katedrali Presvetoga Trojstva i biskupijskoj knjižnici ostavio je na posjetitelje osobit dojam. O povijesti katedrale govorile su časna sestra Zinovija Danica Kolić i mr. sc. Renata Husinec.

Nakon grkokatoličke katedrale uslijedio je posjet Glogovnici i crkvi Uznesenja Bl. Djevice Marije na nebo gdje ih je dočekao župnik vlč. Ivan Črnek. O zanimljivoj povijesti ovog kraja i povijesti crkve govorila je mr. sc. Renata Husinec. Na kraju su posjetili stari grad Kalnik.

Opširnije ovdje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s