Predstavljanje monografije Barbare Percač

Dvostrukim događanjem u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima u prigodi Međunarodnog dana žena, u utorak 8. ožujka 2022. predstavljena je iznimna žena slikarica i pjesnikinja Barbara Percač. Na studijskom odjelu Knjižnice otvorena je izložba slika, akrila, akvarela i kombiniranih tehnika, dok je istovremeno u Multimedijskoj dvorani održano predstavljanje monografije koja je objavljena 2020. godine.

Da bi se ovako iznimna kreativna žena, koja je obilježila 50 godina stvaralačkog rada, predstavila, snage su ujedinili Ogranak Matice hrvatske Koprivnica, Ogranak Matice hrvatske Križevci, te pouzdani suorganizator domaćin, Gradska knjižnica.

Uime domaćina prisutne je pozdravila ravnateljica Knjižnice, Marjana Janeš Žulj, a rad Barbare Percač predstavili su Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici, Pero Markić, profesor likovne kulture te Renata Husinec, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima. Pjesme Barbare Percač čitale su Katica Rajić, Marija Hegedušić, te sama autorica.

Izložba ostaje otvorena do 18. ožujka, te se može razgledati u uredovnom vremenu Gradske knjižnice.

Više