Poluvrijeme poezije 9

Poluvrijeme_poezije_9(1)U petak 20. kolovoza 2010. u Atriju gradske galerije u Križevcima održalo se Poluvrijeme poezije 9, poetsko-glazbena manifestacija za relaksaciju psihe i duha, prema riječima moderatora, križevačkog profesora književnosti Petra Babića. Predstavile su se prozaistica Julijana Adamović i pjesnikinja  Irena Delišimunović. Za glazbeni ugođaj pobrinule su se kantautorice Romana Orešnik-Mlinarić, Vladanka Ivković i Sonja Mrnjavčić.

Manifestaciju organizira Ogranak Matice hrvatske u Križevcima uz podršku Grada Križevaca, Gradske knjižnice „Franjo Marković”, Pučkog otvorenog učilišta i Gradskog muzeja.

 

O AUTORICAMA

Julijana Adamović rođena je 1969. u Bačkoj, živi u Vukovaru. Po zanimanju je socijalni pedagog i radi u struci.  Autorica je dvije knjige proze i dobitnica Kiklopa za debitantsku zbirku priča Kako su nas oteli Ciganima. Nedavno objavila knjigu Konzerviranje.

Irena Delišimunović rođena je 1983., živi u Ivanić-Gradu. Kratka pripovijetka Pod vješali(ca)ma prošla je na natječaju organiziranom od strane časopisa Grazia i nakladničke kuće Algoritam te će uskoro biti objavljena u zbirci kratkih priča Samo svoja 2. Sudjelovala je i na natječaju V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman 2009. godine i ušla među prvih 10 autora. Njoj pisanje poezije nije hobi, već smisao života.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s