Sudionici 35. Zagrebačkih književnih razgovora u Križevcima

dhk1Od 2. do 5. listopada 2014. godine Zagreb je domaćin 35. Zagrebačkih književnih razgovora koje organizira Društvo hrvatskih književnika, a koji okupljaju poznate književnike, prevoditelje, lingviste, književne kritičare. Zadnji dan manifestacije, u nedjelju 5. listopada sudionici Susreta posjetili su Križevce, kako bi razgledali kulture spomenike.

U ime grada domaćina pozdravio ih je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović koji je istaknuo svoje zadovoljstvo što su gosti iz Makedonije, Slovačke, Italije, Mađarske, Njemačke, Bugarske, Francuske i Hrvatske, odlučili posjetiti upravo Križevce.

Uz zamjenika Katanovića, domaćini u Križevcima bili su im mr. sc. Renata Husinec i mr. sc. Franjo Husinec koji su se pobrinuli da osim duha, gosti okrijepe i tijelo domaćim specijalitetima ovoga kraja.

Renata Husinec održala je gostima i predavanje na temu Franje Markovića, a u povodu obilježavanja 100 godina od njegove smrti.

Na prijemu je u zahvalio Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika, koji je rekao kako su u Križevcima jer su svjesni ne samo njegovog povijesnog značenja, nego i njegovog mjesta u sadašnjosti i budućnosti.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s