Znanstveni skup o Franji Markoviću

markovic2Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Društvo hrvatskih književnika iz Zagreba organizirali su u petak 7. studenog 2014.  znanstveni skup „Život i djelo Franje Markovića” u povodu 100. obljetnice književnikove smrti.

Skup se održao u Velikoj vijećnici Grada Križevaca, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i uz potporu Matice hrvatske i Koprivničko-križevačke županije, a uvodno  o Markoviću su govorili akademik Franjo Tomić, ravnatelj Zavoda i Renata Husinec u ime Matice hrvatske.
Sve goste i predavače ovog cjelodnevnog događanja pozdravio je i gradonačelnik Branko Hrg.

Predavači: Jelena Borošak, Alojz Jembrih, Mira Kolar-Dimitrijević, Željko Karaula, Renata Husinec, Stjepan Sučić, Vinko Brešić, Ivan Peklić, Ante Bežen, Željko Vegh, Petar Milas, Pavao Pavličić, Božidar Petrač, Ante Stamać, Stipe Botica, Goran Sunajko, Željko Škuljević, Eduard Vargović, Bojan MarottiOzren Blagec.

Sudionici skupa razgledali su izložbu o Franji Markoviću u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci, a u večernjim satima održana je svečana akademija u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma.

Pozivnica
Knjiga sažetaka

Članak u Vijencu

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s