Adventski gitaristički koncert

bedek 1U četvrtak 4. prosinca 2014. u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige održan je adventski koncert gitarista Krešimira Bedeka.

 

 

Pozivnica
Program

 

O AUTORU

Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle (Nizozemska) i Scharpach gitaar concours (Enschede, Nizozemska), oboje 2006, Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miguel Llobet (2008.).

Gitaru započinje učiti sa šest godina. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2005. u klasi D. Petrinjaka. Usavršavao se na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi proslavljenoga gitarista i pedagoga Z. Dukića te je magistrirao 2008.  sa završnim koncertom u čuvenom Concertgebouw. Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Sloveniji, Izraelu, Portugalu, Španjolskoj, Estoniji i Rusiji, solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima.  Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42. Tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s