Osam akademika predstavilo u Križevcima knjigu „Hrvatska prirodna bogatstva”

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima HAZU, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Visoko gospodarsko učilište predstavili su u utorak, 21. ožujka 2017.u Multimeduijskom kulturnom centru Gradske knjižnice „Franjo Marković“ knjigu  Hrvatska prirodna bogatstva – zaštita i odgovorni razvoj.

Knjigu je objavila krajem 2016. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao studiju koja obuhvaća radove 46 autora o hrvatskim prirodnim bogatstvima od nacionalnog interesa te njihovu zaštitu i racionalno iskorištavanje: energente, odnosno primarnu energiju, pitke i površinske vode, metalne i nemetalne sirovine, šume i šumsko zemljište, poljoprivredu i poljoprivredno zemljište, prometnu, digitalnu i energetsku infrastrukturu, ekonomiku, odnosno racionalno gospodarenje prirodnim bogatsvima.

Knjigu je predstavio urednik akademik Mirko Zelić, a supredstavljači su bili akademici Igor Anić, Ferdo Bašić, Josip Božičević, Božidar Liščić, Ignac Lovrek, Slavko Matić i Frane Tomić te dr. sc. Mladen Zeljko i mr. sc. Ivan Medarec.

Pozdravnu riječ brojnoj i zainteresiranoj publici uputili su akademik Frane Tomić u ime križevačkog Zavoda HAZU, dr. sc. Marijana Ivanek-Martinčić, dekanica Visokoga gospodarskog učilišta i Renata Husinec uime križevačkog Ogranka MH, koja je ujedno bila i moderatorica.

Više o knjizi